București: Autobuzele nu vor mai circula pe liniile de tramvai în perioada 27 decembrie – 27 martie

Autobuzele nu vor mai circula pe liniile de tramvai, în Bucureşti, în perioada 27 decembrie – 27 martie, din motive de siguranţă.

Totodată, călătorii nu vor mai utiliza staţiile de tramvai ca zonă de aşteptare pentru autobuze, informează Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI).

Din motive de siguranţă, în fiecare an, în anotimpul rece, autobuzele care în perioada verii au circulat pe liniile de tramvai din Bucureşti vor reveni la traseul de pe carosabil începând cu data de 27 decembrie şi vor reveni pe calea de rulare a tramvaielor din 27 martie.

În cazul în care condiţiile meteo se degradează înaintea acestei date, autobuzele vor reveni la traseul de pe carosabil mai devreme.

Pentru siguranţa călătorilor, TPBI a decis ca autobuzele să poată utiliza calea de rulare a tramvaielor ca bandă proprie numai în intervalul 27 martie – 27 decembrie.

Ţinând cont de instabilitatea atmosferică, în afara acestui interval, autobuzele vor utiliza carosabilul pentru efectuarea curselor programate, conform prevederilor contractelor semnate de TPBI cu operatorii de transport.

La rândul lor, operatorii de transport vor lua toate măsurile necesare pentru instruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu această decizie şi vor informa călătorii, care nu vor mai utiliza staţiile de tramvai ca zonă de aşteptare pentru autobuze”, a transmis TPBI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...