București: Memorandum pentru reabilitare termică pe banii UE

Proiectul de 278 de milioane de euro, de reabilitare a rețelei de termoficare din București, a ajuns pe masa Guvernului. În ultima ședință a fost adoptat un memorandum legat de finanțarea a planului în cadrul Proiectului Operațional Structură Mare (POIM).

Conform actului guvernamental, proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare a Municipiului București” este prevăzut spre finanțare în cadrul acestei măsuri și are o alocare bugetară netă de 176.47 mil euro, la nivel de program. Pentru implementarea în condiții optime a proiectului, Ministerul Finanțelor a aprobat creșterea valorii eligibile la nivelul a 278,32 mil euro.

Documentația va fi transmisă serviciilor Comisiei Europene (COM) pentru evaluare și aprobarea finanțării.

Conform actelor depuse, în cadrul proiectului se vor reabilita 106 km (aproximativ 20%) din rețeaua de transport apă fierbinte totală din București repartizați astfel: Magistrala II Sud pe o lungime de traseu de 25,53 km; Magistrala II – III Grozăvești pe o lungime de traseu de 22,431 km; Magistrala V Grozăvești pe o lungime de traseu de 21,418 km; Magistrala Progresu Berceni pe o lungime de traseu de 35,77 km; Magistrala II Vest pe o lungime de traseu de 0,82 km.

Cei 106 km sunt împărțiți în 25 de loturi și reprezintă secțiunile responsabile de cele mai mari pierderi ale rețelei generale.

Reabilitarea nu va elimina însă total pierderile, doar le va reduce de la 28,6% (2018) la 22.7% (2023).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...