București: Sectorul în care primăria a lansat o hartă interactivă a lucrărilor edilitare

Bucureștenii din Sectorul 6 pot vedea de luni, în timp real, ce zone sunt afectate de lucrări. Mare parte din operațiuni nu sunt ale primăriei, ci ale operatorilor zonali.

Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6, a anunțat luni lansarea on-line a hărții lucrărilor edilitare. „Puteți acum vedea în timp real unde sunt gropi și șantiere, care sunt lucrările care trenează, care și-au depășit termenul și cine le desfășoară”, susține Ciucu.

Conform acestuia, nNu toate lucrările din zonă sunt ale Primăriei de Sector. Foarte multe aparțin diferiților operatori de utilități (electricitate, gaze, trafic, termoficare, internet etc.). „Pentru că Primăria Sectorului 6 este notificată doar cu privire la lucrările de pe străzile secundare, am simțit nevoia să avem împreună o hartă care să ne prezinte situația reală”, a adaugă Ciucu.

Conform acestuia, este nevoie de un sistem mult mai coerent de planificare a investițiilor: un sistem comun al PMB, primăriilor sectoarelor și operatorilor de utilități pentru a elimina risipa (lucrări succesive în aceeași arie). „De asemenea, trebui oprită practica unor operatori care lucrează lucrări de investiții dar ne mint că sunt avarii, ca să le fie mai ușor și să nu obțină avize și să nu ne informeze și să scape de verificare! Această hartă ne va arăta exact cum stă situația”, mai spune Ciucu

Acesta invită bucureștenii să sesizeze lucrările care nu apar pe hartă, urmând a fi identificate cui aparțin.

Cu un singur click pe hartă se pot vedea în timp real informații cu privire la tipul lucrării (ex. gaze), operatorul care realizează lucrarea, data de începere și de sfârșit a lucrării, dacă termenul de execuție este depășit și cât de mare este întârzierea, dacă terenul a fost pus în situația anterioară și fotografii de la fața locului.

Harta poate fi accesată la adresa: https://lucrari-edilitare.primarie6.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole