Bucureștiul, pe cale să ia exemplul Constanței. Fără trotinete electrice în oraș

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, spune că primăria va organiza un referendum ca să afle dacă bucureștenii vor sau nu trotinete electrice în București.

Bujduveanu a declarat că din motive financiară referendumul ar putea avea loc odată cu alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Liberalul mai susține că în calitate de viceprimar general și de consilier PNL a elaborat regulamentul pentru folosirea trotinetelor.

”Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului. Pentru a avea costuri cât mai mici, propun ca referendumul să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare care vor avea loc duminică, 9 iunie 2024. Invit consilierii generali, indiferent de culoarea politică, să semneze și să susțină acest demers. Începând de astăzi propunerea de referendum și lista pentru semnături sunt disponibile la Cabinetul meu din cadrul Primăriei Capitalei – Bd. Regina Elisabeta, nr. 47”, a transmis Bujduveanu.

Inițiativa viceprimarului PNL al Bucureștiului are loc în contextul în care mai multe capitale europene au interzis sau restricționat deja trotinetele. În România, Constanța este primul oraș care n-a mai dat autorizație, motivând că trotinetele reprezintă un pericol pentru traficul rutier și al pietonilor.

Paris este capitala europeană care a retras cel mai recent trotinetele electrice de închiriat, de la 1 septembrie, în urma unui referendum susținut în 2 aprilie, în care 89% dintre cetățenii orașului au votat în favoarea interdicției. Firmele care administrează trotinetele electrice de închiriat din Paris, Lime, Dott și Tier trebuie să strângă toate trotinetele din oraș. Locuitorii orașului consideră trotinetele electrice o „pacoste” pentru traficul pietonal și rutier al capitalei europene. După 1 septembrie, doar cei care dețin trotinete electrice vor putea să circule cu ele prin oraș, în limita vitezei de 30 km/oră.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole