Budăi: Salariile din sectorul bugetar, majorate de la 1 august; impactul – 2 miliarde lei

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă care prevede majorarea salariilor din sectorul bugetar începând cu 1 august, impactul fiind în jur de 2 miliarde lei, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul Muncii, Marius Budăi, care a adăugat că aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul deja aprobat.

„Astăzi, Ministerul Muncii a propus spre dezbatere Guvernului şi au fost şi aprobate trei ordonanţe de urgenţă. Prima ordonanţă de urgenţă se referă la majorarea începând cu 1 august a salariilor lucrătorilor din mediul bugetar, acei lucrători care nu erau la nivelul din 2022. Majorarea constă în acordarea unei pătrimi din diferenţa aflată în plată şi nivelul prevăzut în Legea 153 pentru anul 2022”, a precizat Budăi, după şedinţa Executivului.

 

El a menţionat că, în general, majorările vor fi în jurul sumei de 150 lei pentru un angajat. Personalul medical şi ceilalţi angajaţi care au atins pragul pentru 2022 nu vor primi această majorare, a explicat ministrul.

„În general, majorările vor fi în jurul sumei de 150 lei la angajat şi sunt angajaţi care vor primi şi mai puţin. Iar, în afară de personalul medical care deja ştim că este la nivelul din 2022, mai sunt salariaţi în cadrul ministerelor care deja au atins pragul din 2022 şi acei salariaţi nu primesc majorarea pentru că deja sunt acolo”, a afirmat Marius Budăi.

Ministrul a subliniat că aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul de stat deja aprobat.

„Impactul bugetar este în jur de 2 miliarde lei, undeva la 2,1 miliarde lei, dar nu este trecut un impact bugetar suplimentar din cauza a ceea ce v-am spus, pentru că se face cu încadrarea în cheltuielile bugetare deja aprobate. Este articol separat în ordonanţa de urgenţă. Ştiţi foarte bine că s-au blocat angajările pentru semestrul al doilea din anul 2022, la început de an au fost bugetate acele posturi vacante, deci avem o economie şi se pot încadra aceste cheltuieli”, a spus Budăi.

Potrivit acestuia, sunt vizate de această majorare în jur de un milion de persoane.

„Din cei 1,2 milioane de bugetari trebuie să scădem personalul medical şi acele pe categorii de persoane care deja sunt la nivelul din 2022”, a completat ministrul Muncii.

3 COMENTARII

 1. Libertatea presei în Rusia a devenit inexistentă. Dictatura lui Putin cenzurează informațiile mai mult ca niciodată.

  Miliardarii precum Gates, Bezos, Buffett, Ellison etc., au rude sărace precum unchi, veri sau altcineva?

  Imaginea ro”
  Românul cârpit in al său fund umblând necăjit pe ulița satului cu ale sale haine second şi alte două papornițe învechite de timp și vreme .

 2. Fiica Madonnei împărtășește primul single ca Lolahol, „Lock&Key”

  https://www.nme.com/news/music/madonna-daughter-lourdes-music-lolahol-lock-key-3297318Din punct de vedere sonor, „Lock&Hey” este o variantă orientată spre hiperpop, care situează vocea mătăsoasă a lui Leon peste sintetizatoare sticloase, sub-bas mârâit și ritmuri electronice frenetice.

  Unde este a noastră jurnalistă minunată Popa Eliza? Doarme sau o lenevește pe românește spus?

  Madonna ne duce în realizarea lui „Hung Up” la cel mai recent „Song Exploder”
  Cea mai bine vândută artistă din toate timpurile, Madonna, i-a atras pe fani să creeze una dintre cele mai populare melodii pe primul loc, „Hung Up”, alături de co-scenarist Stuart Price , în timpul unui episod recent al podcastului Song Exploder cu gazda Hrishikesh. Hirway.

  Ne-am săturat de ai voştri politicieni „harnici şi mincinoşi”

 3. Premiile MTV Video Music Awards 2022 . Nominalizați
  Anul acesta, Jack Harlow , Kendrick Lamar și Lil Nas X conduc cu 7 nominalizări fiecare, urmați deDoja Cat șiHarry Styles cu 6, în timp ce Billie Eilish , Drake , Dua Lipa , Ed Sheeran , Taylor Swift și The Weeknd urmează cucâte 5 noduri. În plus,Baby Keem , Gayle , Kacey Musgraves , Måneskin , Anitta , Becky G , Dove Cameron , Wet Leg și altele se numără printre o listă destul de mare de nominalizați pentru prima dată.
  https://theboot.com/kane-brown-2022-vmas-performers/

  Sărbătorește toți nominalizații VMA de anul acesta cu Audacy’s Music Awards Radio

  Cu artiști precum Lil Nas X , Kendrick Lamar și Jack Harlow , care adună cel mai mare număr de nominalizări, seara va fi cu siguranță una memorabilă, cu talent suplimentar, inclusiv Harry Styles , Doja Cat , Dua Lipa , Billie Eilish , Drake , The Weeknd , Taylor Swift și Ed Sheeran nu sunt departe.

  Popa Eliza eşti prezentă ? Respiră odată cu noi! Kane Brown va face istorie ca primul cântăreț country masculin care va cânta la MTV Video Music Awards pe 28 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...