Bugetul de tratamente balneare pentru pensionari a fost suplimentat. Cum poți beneficia de o vacanță gratuită

Publicat: 25 mai 2024, 22:13, de Corina Oprea, în SOCIAL , ? cititori
Bugetul de tratamente balneare pentru pensionari a fost suplimentat. Cum poți beneficia de o vacanță gratuită
sursa: freepik

Vești bune pentru pensionarii din România. Bugetul de tratamente balneare a fost suplimentat cu 100 de milioane de lei, ceea ce înseamnă vă vârstnicii vor avea parte de un ajutor de vacanță mai mare. Cine poate beneficia de tichete și unde se pot caza cei eligibili.

Buget mai mare pentru tratamentele balneare ale pensionarilor

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a anunțat că cererea pentru biletele de tratamente balneare destinate pensionarilor este în creștere. În același timp, el a confirmat că bugetul pentru aceste bilete a fost majorat cu 100 de milioane de lei.

Astfel, anul acesta, pensionarii au posibilitatea de a beneficia de bilete de tratament în 37 de destinații, cu cazare în aproximativ 100 de hoteluri de 2 și 3 stele. Oficialul speră că tot mai mulți pensionari vor profita de acest ajutor, în special cei care au probleme ce pot fi ameliorate cu astfel de tehnici, la sfatul medicului specialist.

„Avem o cerere foarte mare din partea pensionarilor, drept pentru care anul acesta am suplimentat banii pentru această destinație cu biletele de tratament.

Avem încă 100 de milioane în plus față de bugetul anului trecut, astfel încât așteptăm pensionarii și nu numai, și asigurații sistemului public de pensii, să meargă în stațiunile unde Casa Națională de Pensii a încheiat contracte privind acest serviciu cu biletele de tratament.

Avem mult mai multe bilete decât anul trecut, astfel încât îi așteptăm pe toți să vină să meargă în stațiuni, mai ales pe acei pensionari care suferă de anumite afecțiuni prevăzute foarte clar de medicul de familie, prin acel bilet de trimitere pe care trebuie să-l prezinte la ghișeul Casei Teritoriale de Pensii”, a mai anunţat şeful Casei de Pensii.

Cei care vor să solicite acest bilet au nevoie de următoarele documente:

– cererea tip de acordare a biletului de tratament;

– document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

– declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii,cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

–  biletul de trimitere, eliberat de medicul specialist sau medicul de familie.

Completează formularul de cerere online, care îți va solicita informații despre starea ta de sănătate, stațiunea preferată și perioada dorită pentru tratament. De asemenea, va trebui să încarci documentele scanate, cum ar fi actul de identitate, extrasul de cont bancar și, dacă este cazul, documentele medicale relevante.

După ce ai completat formularul și ai încărcat toate documentele necesare, trimite cererea. Asigură-te că primești o confirmare de primire a cererii, pentru ca procesul să fie complet.