Bugetul Sectorului 1 a fost aprobat. Pe ce se vor cheltui 1,2 miliarde lei

Consiliul Local al Sectorului 1 a votat, miercuri, bugetul pe anul 2021. Veniturile totale estimate să fie încasate în acest an sunt de 1,12 miliarde lei, iar cheltuielile totale prognozate sunt de 1,2 miliarde lei. Decizia a fost asumată cu 17 voturi „pentru” și 8 „împotrivă”.

În 2021, investițiile reprezintă 25% din buget, față de 16% în anul precedent, spun reprezentanții Primăriei Sectorului 1.

„Chiar dacă bugetul pe 2021 este mai mic față de anii precedenți, am prevăzut investiții majore în: sănătate, educație și infrastructură. De asemenea, avem multe proiecte pentru comunitate pentru care luptăm să accesăm fonduri europene – domeniu total străin până acum în Primăria Sectorului 1. Mulțumesc consilierilor pentru că au votat bugetul și au realizat că bugetul comunității este mai presus de interesele transpartinice. Cetățenii sunt pe primul loc și așteaptă de la noi rezultate!”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Ce se întâmplă cu banii din buget

Sunt alocați bani pentru construirea de noi școli (grădiniță și școală în cartierul Greenfield, Școala Regală, școală în str. Apicultorilor și școala în cartierul Henri Coandă), iar mai multe unități de învățământ vor fi extinse sau modernizate.

Alte proiecte de investiții pe care administrația locală își propune să le deruleze sunt finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice și finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media.

Vor fi construite, reabilitate și refăcute terenurile/sălile de sport de la mai multe școli și reabilitare/construire terenuri de fotbal și rugby. Vor fi amenajări de parcuri și spații de recreere, vor fi modernizate, restaurare și eficientizare energetică pentru imobilul „Teatrul Excelsior”. De asemenea, se are în vedere reabilitarea Teatrului „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, consolidare și alte lucrări de intervenție la Biserica „Mănăstirea Cașin”, amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deșeurilor (în total vor fi cinci), amenajarea a 2.000 de platforme de colectare selectivă de deșeuri (faza de proiectare + 10 platforme pilot) și achiziția, instalarea și punerea în funcțiune a 17 stații de reîncărcare pentru autoturismele electrice.

Vor fi plantați a 50.000 de arbori, se are în vedere finanțarea lucrărilor de modernizare a UPU și a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca. În buget este prinsă construcția primului centru din România de recuperare pentru marii arși (proiect aflat în pregătire). Se vor face lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1 și sunt în lucrări de proiectare și de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri.

De asemenea, sunt prinse în buget și locuințe pentru tineri și tineri profesori, precum și modernizarea a 50 de străzi parcări de cartier.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole