Bulgaria a interzis accesul persoanelor care vin din Africa de Sud sau alte șapte țări africane

Bulgaria nu mai primește călători care vin din țări precum Africa de Sud, Mozambic,  Botswana, Lesotho, Regatul Eswatini, Namibia sau Zimbabwe.

“Începând cu data de 28 noiembrie 2021, persoanelor care sosesc în Republica Bulgaria din Republica Mozambic, Botswana, Africa de Sud, Lesotho, Regatul Eswatini, Namibia și Zimbabwe NU li se va permite intrarea pe teritoriul bulgar”, informează datele oficiale publicate pe site-ul Ministerului de Externe.

Se face excepție, însă, pentru cetățenii bulgari, sau cei cu permis de ședere permanentă în Bulgaria. Aceștia pot intra pe teriotriul bulgar doar cu condiția să se carantineze timp de zece zile.

“Cetățenii bulgari și persoanele (inclusiv cetățeni români) cu statut/permis de ședere permanentă, de lungă durată sau continuată pe teritoriul Republicii Bulgaria și membrii acestora de familie, care sosesc din statele menționate mai sus, sunt introduși în carantină pentru un termen de 10 zile la domiciliu sau la o locație menționată de aceștia, în baza prescrierii/instrucțiunii emisă de directorul respectivei Inspecții Regionale de Sănătate sau de către directorul-adjunct împuternicit al acestei instituții. Aceste persoane carantinate vor transmite în mod obligatoriu prin poșta electronică Inspecției Regionale de Sănătate, care a dispus introducerea lor în carantină, documentul privind rezultatul unei testări PCR efectuată între cea de-a 10-a și cea de-a 12-a zi de la intrarea în Republica Bulgaria. Toate persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din aceste state urmează a fi supuse testării rapide antigen la frontieră de către autoritățile bulgare de control sanitar-uman”, informează sursa citată.

Din luna mai 2020, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la data de 31 martie 2022, informează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...