Bulgaria reclamă că românii poluează orașul Ruse. Ce spune ministrul Tanczos Barna, în replică

Ministrul bulgar al mediului, Borislav Sandov, a discutat poluarea aerului din oraşul Ruse cu omologul său român, Tanczos Barna, potrivit.publicației Ruse News. Problema poluării aerului în orașul Ruse ar fi cauzată de arderea miriștilor din toamnă de către români.

În replică, ministrul Barna a spus că arderea miriștilor era interzisă prin lege în România, dar deși această activitate a fost incriminată, ea continuă încă să se practice. Ministrul român al Mediului i-a mai transmis oficialului bulgar că România caută modalități de stopare a acestor activități ilegale, inclusiv prin urmărirea lor prin satelit, precum și prin măsuri restrictive împotriva fermierilor.

Cei doi miniștri au făcut schimb de propuneri de cooperare comună în alte sfere legate de mediu și climă, precum implementarea de bune practici pentru prevenirea defrișărilor, cu care se confruntă România de-a lungul malului nordic al Dunării. În altă ordine de idei, dar pe aceeași temă, și Ungaria a reclamat în mod repetat poluarea generată de România prin aruncarea în râurile comune a tone de deșeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...