Bulgarii vor să construiască un nou pod la Giurgiu-Ruse. Românii ajută și ei cu expertiza

Autorităţile bulgare au anunțat că doresc să construiască poduri noi peste Dunăre, susține Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii. Românii propun ca, într-o primă fază, proiectul Fast Danube, să se concentreze asupra unui nou pod la Giurgiu-Ruse și promit ajutor cu experți pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Bulgariei.

Oficialul roman s-a întâlnit, vineri, la Ruse cu miniştrii Dezvoltării Regionale şi Transporturilor din Bulgaria, fiind deblocat astfel Memorandumul bilateral cu țara vecină semnat încă din martie 2019.

„Discuţii constructive astăzi (vineri, n.r.) la Ruse prin care am deblocat Memorandumul bilateral cu Bulgaria semnat în martie 2019. Am transmis clar intenţiile şi obiectivele României atât vicepremierului şi ministrului bulgar pentru Dezvoltare Regională, Grozdan Karadjov, cât şi ministrului Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolay Sabev: este important ca partea românească a Dunării să fie navigabilă, aşa cum prevede proiectul FastDanube. Autorităţile bulgare au reafirmat că doresc construirea unor poduri noi peste Dunăre, motiv pentru care am propus ca proiectul unui nou pod la Giurgiu-Ruse să fie cel asupra căruia să ne concentrăm într-o primă fază”, a postat Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Românii, cu experții

Ministrul Transporturilor le-a propus bulgarilor să apeleze la sprijinul experţilor români pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Bulgariei necesar pentru punerea în practică a proiectului „Fast Danube”.

„Mai mult, am oferit sprijinul experţilor români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube. Pentru a accelera implementarea proiectelor, am convenit reluarea întâlnirilor, la nivel tehnic, a grupurilor de lucru, care vor fi coroborate cu întrevederi trimestriale la nivelul miniştrilor. Următoarea întâlnire ar urma să aibă loc la Giurgiu”, a adăugat Sorin Grindeanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...