„Bunica m-a sunat și mi-a spus că nu sunt în siguranță”: Mărturisirile Kristinei Țimanuskaia, atleta din Belarus

Atleta olimpică Kristina Țimanuskaia, din Belarus, a mărturisit, în cadrul unui interviu, că s-a decis să caute o soluție de scăpare în timp ce era condusă la un aeroport din Tokyo, pentru că bunica ei i-a spus că nu este sigur să se întoarcă acasă.

Într-un interviu exclusiv acordat pentru Reuters la Varșovia, ea a spus că familia ei se temea că va fi trimisă într-o secție de psihiatrie dacă se va întoarce în Belarus și că bunica ei o sunase pentru a-i spune să nu se întoarcă acasă.

M-am ținut la distanță întotdeauna de politică, nu am semnat nicio adeziune și nu am participat la niciun fel de proteste, nu am spus nimic împotriva guvernului din Belarus”, a spus ea. „Sunt sportivă și nu am înțeles nimic din politică. Încerc să nu fac altceva decât sport în viață și să nu mă implic politic”.

Poate suna crud din cauza tuturor lucrurilor cumplite care s-au întâmplat în Belarus vara trecută, dar am încercat să mă feresc de asta și tot ce mi-am dorit a fost să merg la olimpiadă și să mă prezint cât mai bine. Am vrut să ajung în finală și să concurez pentru medalii”, a mai spus ea.

A petrecut două nopți în ambasada Poloniei din Japonia

„Bunica m-a sunat când mă conduceau la aeroport”, a spus sportiva. „Am vorbit doar vreo 10 secunde. Tot ce mi-a spus a fost: Vă rog să nu vă întoarceți în Belarus, nu este sigur. Asta a fost tot, apoi a închis telefonul”, a spus sportiva. Povestea ei, o reminiscență a dezertărilor sportive ale Războiului Rece, amenință să-l izoleze și mai mult pe Lukașenko, care se află sub sancțiuni occidentale, după ofensiva împotriva oponenților de anul trecut.

Atleta, care criticase neglijența antrenorilor echipei sale, a petrecut două nopți în ambasada Poloniei din Japonia înainte de a zbura la Viena și apoi către Varșovia. Comitetul Național Olimpic din Belarus (CNP) a declarat că antrenorii au retras-o pe Țimanuskaia de la jocuri, la sfatul medicilor, din cauza stării ei psihologice. Nu au fost oferite alte explicații suplimentare.

Comitetul internațional olimpic a început o investigație în cazul atletei din Belarus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...