Burgerul, mâncarea tradițională a românului, inclusiv de Crăciun și de Paște

Publicat: 29 mai 2022, 07:00, de Otilia Caloian, în LIFESTYLE , ? cititori
Burgerul, mâncarea tradițională a românului, inclusiv de Crăciun și de Paște
Sursa foto: Pixabay.com

România se află pe locul patru în lume la capitolul consum de burgeri. La nivel de orașe, Bucureștiul este fruntaș la comenzile de burgeri, urmat de Constanța. Anual, românii mănâncă milioane de burgeri.

“Burgerii se află printre produsele preferate comandate de români, iar sărbătorile anuale nu fac excepție, de aceea, românii au comandat peste 6000 de burgeri cu ocazia Crăciunului și peste 8000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale. 15% dintre burgerii comandați în perioada analizată sunt reprezentați de opțiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 – 02:00. Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulți burgeri”, se arată într-o analiză realizată de Glovo.

Analiza referitoare la comportamentul utilizatorilor Glovo pe perioada mai 2021 – mai 2022, arată că top parteneri din categoria restaurantelor locale care comercializează burgeri au fost Vivo, Uncle John, Fryday, City Grill Delivery, Mistero by Burger Peter, Springtime, Submarine Burger, Marty Delivery, South Burger și Big Belly. Titlul de cea mai scumpă comandă de burgeri și alte produse aparține unui utilizator care a achiziționat 36 burgeri de pui, cartofi prăjiți și sos de maioneză în valoare de 1380 lei.

“Burgerii au fost dintotdeauna dintre produsele cele mai apreciate de utilizatorii români, de aceea,  pregătim oferte speciale pentru ei și ne concentrăm eforturile pentru a include un număr cât mai mare de parteneri în aplicație, astfel încât să putem răspunde tuturor dorințelor utilizatorilor Glovo”, a declarat Victor Răcariu, Regional General Manager Glovo pentru Europa de Sud-Est.

În ceea ce privește comenzile ce conțin burgeri, la nivel global, România ocupă al patrulea loc, iar topul orașelor din România cu cel mai mare “consum” de burgeri este format, în ordinea comenzilor, din București, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Iași.

 

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele