Bursa de Valori Bucureşti premiază joi cele 15 companii antreprenoriale de succes din 2022

Cele 15 companii antreprenoriale de succes, finaliste ale ediţiei a V-a a programului Made in Romania organizat de Bursa de Valori Bucureşti, vor fi anunţate public şi premiate joi în cadrul Galei Made in Romania.

Publicul a votat, iar primele 3 companii care au obţinut cele mai multe voturi sunt primele finaliste ale ediţiei. Ulterior votului publicului, a avut loc întâlnirea membrilor Juriului care au selectat celelalte 12 companii finaliste.

Galei Made in Romania va fi deschisă de Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, şi de Adrian Tănase, director general al BVB.

Potrivit organizatorilor, programul Made in Romania şi-a continuat trendul ascendent pe care l-a cunoscut odată cu lansarea sa din 2017, reconfirmând cu ocazia acestei ediţii succesul de care se bucură în rândul comunităţii de afaceri din România.

„Made in Romania a reuşit să creeze cadrul adecvat prin care companiile româneşti îşi pot promova afacerile şi pot avea acces la strategii de dezvoltare a acestora prin atragerea de finanţare de pe piaţa de capital. Am văzut, de-a lungul celor cinci ediţii, companii locale cu un potenţial extraordinar de a deveni lideri naţionali şi de a se extinde la nivel regional şi internaţional, iar clasamentul din această ediţie ne demonstrează faptul că programul îşi atinge obiectivul de a deveni un reper în identificarea şi promovarea viitoarelor motoare ale economiei româneşti”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, la începutul lunii iulie, când s-au stabilit companiile semifinaliste.

La rândul său, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Adrian Tănase, a precizat că ediţia de anul acesta a programului Made in Romania a adus un număr record de companii înregistrate pe platforma dedicată investingromania.com. „88% dintre companiile înregistrate în program în 2022 sunt IMM-uri şi ne bucurăm că tot mai mulţi antreprenori români, cu afaceri din domenii-cheie pentru economia locală, descoperă în acest program oportunitatea de a-şi promova povestea şi de a se dezvolta”, a spus Tănase.

În prima etapă a proiectului Made in Romania, derulată în perioada 29 martie – 31 mai, antreprenori, parteneri şi susţinători ai programului, dar şi ai brandurilor româneşti, angajaţi ai companiilor din România, precum şi Comitetul de Nominalizare au înregistrat un număr de 350 nominalizări valide prin intermediul platformei www.investingromania.com. Dintre acestea, cea mai mare pondere în funcţie de domeniul de activitate o deţin companiile din IT&C, cu un procent de 27%, urmată de companiile din Comerţ cu 12%, în timp ce sectorul Serviciilor ocupă locul 3 în top, cu un procent de 9% din totalul companiilor nominalizate.

Cele 3 domenii de activitate au fost urmate de Industria Alimentară, FMCG, Industria Prelucrătoare, Sănătate, Construcţii, Agricultură. Distribuţia geografică a companiilor nominalizate anul acesta arată faptul că în top 5 se află judeţele: Bucureşti şi Ilfov, cu 46%, Cluj, în procent de 7%, Prahova şi Timiş cu câte 5%, urmate de Iaşi, cu 4%.

Potrivit comunicatului, noutatea pe care o aduce cea de-a V-a ediţie Made in Romania este accesul direct în finală a primelor 3 cele mai votate companii de către public.

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori Bucureşti în 2017, pentru a identifica şi promova companiile de top din România. Dezvoltarea platformei www.investingromania.com poziţionează Bursa de Valori Bucureşti ca fiind principalul canal de finanţare pentru antreprenorii români. Totodată, platforma este dedicată investitorilor, consultanţilor şi, în special, companiilor cu perspective de creştere, care doresc să atragă finanţare de la investitori sau care se află în procesul de pregătire a unui plasament privat pe Piaţa AeRO sau pe Piaţa Principală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole