Bursele au crescut spectaculos. „Speranța” pe care se bazează investitorii

Acţiunile de la Wall Street au crescut miercuri, iar indicii S&P 500 şi Nasdaq au închis la niveluri record, susţinuţi de companiile producătoare de cipuri şi companiile din sectorul financiar.

De ce această creștere spectaculoasă? investitorii aşteaptă ca reuniunea anuală a Rezervei Federale (Fed) de la Jackson Hole să le ofere asigurări că planul de înăsprire a politicii monetare va rămâne neschimbat, potrivit Reuters. ”Ştirile pozitive cu privire la aprobările de vaccinare şi aşteptările ca Fed să nu şocheze pieţele la Jackson Hole contribuie la menţinerea preţurilor acţiunilor la un nivel ridicat”, a declarat David Carter, director de investiţii la Lenox Wealth Advisors din New York, care a adăugat că ”este o piaţă foarte liniştită, deoarece mulţi investitori stau la plajă săptămâna aceasta”.

Acţiunile companiilor din sectorul financiar şi cele ale companiilor din sectoarele care vor profita cel mai mult de redresarea economiei, cum ar fi cele ale producătorilor de cipuri, şi alte firmelor de transport au urcat datorită randamentelor mari al titlurilor Trezoreriei, potrivit Devdiscourse.

Acţiunile din sectorul sănătăţii au înregistrat cea mai mare scădere

În urma aprobării complete a vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer şi BionTech, companiile şi instituţiile încep fie să impună angajaţilor să se vaccineze, fie să îi penalizeze pe cei care nu o fac. Pentagonul şi Delta Airlines sunt printre entităţile care au luat astfel de măsuri. Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 0,11%, S&P 500 cu 0,22%, iar Nasdaq Composite cu 0,15%.

Componenta titlurilor financiare a S&P 500 a avansat cu peste 1%, dar acţiunile din sectorul sănătăţii au înregistrat cea mai mare scădere procentuală. Acţiunile producătorilor de cipuri Nvidia şi Applied Materials au crescut cu 1,9%, eespectiv cu 1,2%. Titlurile companiilor de tehnologie Alphabet, Tesla şi Facebook au avut cea mai mare contribuţia la creşterea indicelui Nasdaq. Titlurile Nordstrom au coborât cu 17,6%, după ce operatorul de magazine universale a raportat un declin al veniturilor trimestriale de 6%, faţă de nivelul anterior pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...