Buzău: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă, modernizat printr-o investiţie de peste 2,4 milioane de euro

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a fost modernizat şi dotat cu aparatură medicală în urma unei investiţii de peste 2,4 milioane de euro, realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean printr-un proiect finanţat din fonduri europene, a anunţat marţi, conducerea instituţiei.

Potrivit sursei citate, una dintre cele mai importante achiziţii este un computer tomograf de ultimă generaţie, cu 128 de slide-uri, pentru secţia Radiologie.

„De asemenea, s-au achiziţionat aparate şi instrumente pentru Otorinolaringologie (lampă frontală cu led portabilă şi acumulator, oglindă frontală, otoscop cu acumulator, nasofaringolaringoscop, fibroscop O.R.L. rigid, videootoscop, audimetru digital, microscop O.R.L., unit O.R.L.), Alergologie (Aparat pentru măsurarea oxidului nitric, aparat aerosoli) şi Urologie (Ecograf doppler color staţionar cu sonde specifice, Litotritor ESWL). De asemenea, s-au achiziţionat şi obiecte de mobilier (scaune, birouri, dulapuri) pentru cabinetele medicale” , se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

În ambulatoriul de specialitate al SJU Buzău, care cuprinde 19 cabinete medicale, se acordă anual peste 45.000 de consultaţii medicale.

„Prin realizarea acestei investiţii pentru Ambulatoriul de Specialitate, se urmăreşte creşterea calităţii actului medical, bazat pe tehnologii moderne şi dotări de ultimă generaţie, cu scopul îmbunătăţirii vieţii pacienţilor, dar şi degrevarea secţiei U.P.U.-SMURD. Scopul nostru este să informăm populaţia de existenţa acestor cabinete medicale pentru a limita numărul de prezentări la secţia U.P.U.-SMURD, precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor. În Ambulator, consultaţiile se fac pe bază de programare, astfel că se reduc considerabil timpii de aşteptare”, a declarat managerul SJU Buzău, ec. Claudiu Damian, citat în comunicat.

Directorul medical, dr. Ştefania Manolescu, a menţionat că în ultimii ani SJU a beneficiat de numeroase investiţii, cele mai recente fiind făcute la în secţiile de Pediatrie, Sterilizare şi Urologie.

„La secţia de Pediatrie şi Boli Infecţioase au fost achiziţionate 40 de paturi pentru copii, de ultimă generaţie, care includ saltele, care sunt electrice, cu reglare a înălţimii somierei, copilul fiind în siguranţă datorită tabliei înalte. La secţia Boli Infecţioase au fost repartizate 10 paturi, iar la secţia de Pediatrie au fost alocate 30 de paturi. Aceste achiziţii s-au realizat pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor”, a precizat Ştefania Manolescu.

Conducerea spitalului a mai menţionat că acesta se află într-un amplu proiect realizat cu fonduri europene, în valoare de 4.500.000 de euro care prevede dotarea tuturor secţiilor cu aparatură medicală de ultima generaţie, ” ducând astfel spitalul pe un alt palier al performanţei concurând cu orice spital din Capitală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...