Buzăul sub nămeți! Autoritățile au fost luate prin surprindere

Autoritățile din județul Buzău au fost luate prin surprindere ca de obicei. Circulația de pe drumurile din județul Buzău se desfășoară în condiții de iarnă, iar un drum național a fost blocat.

Pe DN 10, pe ruta Buzău – Brașov circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Șoferii îi acuză pe drumari că nu au împrăștiat material antiderapant pe șosea, ceea ce face să se desfășoare cu îngreunare.

Trafic BLOCAT pe DJ102H, pe ruta Buzău – Brăila în localitatea Glodeanu Siliștea, 20 de autoturisme au rămas blocate în nămeți, iar autoritățile intervin la acest moment.

Pe DN2 E85, pe ruta Urziceni – Buzău – Focșani, traficul se desfășoară în condiții de iarnă, iar vizibilitatea este foarte scăzută.

Pe drumurile din județ mai multe autoturisme s-au răsturnat sau au ieșit în afara părții carosabile, după ce au derapat.

Buzăul este cel mai afectat județ din România! COD PORTOCALIU

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă până duminică, 29 ianuarie, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt: ninsori abundente și viscol!

În județul Buzău va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Atenționarea a fost transmisă către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, respectiv către comitetele locale pentru situații de urgență de la nivelul județului în vederea dispunerii măsurilor preventive și avertizării operative a populației în eventualitatea apariției unor situații de urgență.

Evoluția fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul I.S.U. Buzău, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației în zonele posibil a fi afectate pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte negative.

RECOMANDĂRI:

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...