Câciu: Cred că cel mai târziu săptămâna viitoare va fi aprobată hotărârea de Guvern cu privire la piața asigurărilor

Publicat: 21 mart. 2023, 15:45, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Câciu: Cred că cel mai târziu săptămâna viitoare va fi aprobată hotărârea de Guvern cu privire la piața asigurărilor
adrian_caciu

Guvernul va aproba cel mai târziu săptămâna viitoare hotărârea cu privire la asigurări. Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

Întrebat dacă este o măsură sustenabilă cea propusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca toate companiile de asigurări să revină la preţurile din martie 2022, acesta a răspuns:

„Este o măsură cu care să venim pe o perioadă de şase luni, aşa înţeleg, pentru a proteja consumatorii. Astăzi a venit proiectul, eu am fost într-o şedinţă, acum înţeleg că a venit proiectul de la ASF. Detaliile vi le pot da de mâine încolo. Răspunsurile trebuie să le dea totuşi cei de la ASF. Guvernul este pus în situaţia de a lua o măsură pentru a proteja consumatorii. (…) Nu va fi ordonanţă, va fi hotărâre de Guvern şi eu cred că cel mai târziu săptămâna viitoare va fi aprobată de Guvern. (…) Hotărârea de Guvern vine să protejeze consumatorul pe o perioadă de timp în care ASF trebuie să vină cu un plan de acţiune, astfel încât la finalul acestei intervenţii piaţa să funcţioneze în beneficiul consumatorului”, a spus Câciu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că intervenţia Guvernului trebuie însoţită de un plan de acţiuni al Autorităţii de Supraveghere Financiară pe care să îl înainteze Parlamentului, pentru întărirea legislaţiei în materie de asigurări.