Cafea condimentată: fără lapte și zahăr, dar cu trei ingrediente valoroase

Odată cu venirea toamnei și a virusurilor specifice, un gastroenterolog ne recomandă să înlocuim zahărul și laptele din cafeaua de dimineața cu trei condimente valoroase, care întăresc imunitatea.

Dr. Will Bulsiewics, gastroenterolog american, specialist în microbiom intestinal, propune o rețetă specială pentru cafeaua de dimineață: o cafea ”condimentată”, cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Scorțișoara, curcuma, ghimbirul

Primul ingredient propus de dr. Bulsiewics este scorțișoara.

Specialiștii subliniază că scorțișoarea este unul dintre condimentele cele mai bogate în antioxidanți și cea mai importantă sursă de flavonoide care ne protejeză celulele și previne oxidarea colesterolului.

Scorțișoarea conține de 20 de ori mai multe flavonoide, comparativ cu fructele de pădure. Ajută la calmarea spasmelor intestinale și este un furnizor  generos de fibre: 2 grame de scoțișoară măcinată oferă 1,3 g de fibre.

Scorțișoara adăugată în cafeaua matinală ajută la ținerea sub control a glicemiei.

Și pentru o cafea matinală și mai ”condimentată”, pe lângă scorțișoară, rețeta dr. Will Bulsiewicz mai propune încă două ingrediente: curcuma și ghimbirul, sub formă de pudră.

Ambele condimente au efect detoxifiant, antiinflamator și analgezic și reprezintă un puternic antioxidant. De asemenea, curcuma și ghimbirul contribuie la creșterea imunității și au efect antibiotic și antiviral.    

Astfel, cafeaua de dimineață devine un mixt extrem de valoros, cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Este bun pentru microbiot, capabil să întărească sistemul imunitar și să amelioreze digestia.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole