Zeci de mii de californieni au fost evacuați în urma unui incendiu uriaș

Peste 60.000 de personae din California au fost evacuate, luni, după ce un incendiu de vegetaţie înteţit de vântul violent a izbucnit luni dimineaţă în regiunea Los Angeles.

Incendiul, numit „Silverado Fire”, s-a declanşat la ora locală 06.47 pe colinele din Irvine şi în doar patru ore a devastat 800 de hectare, au informat pompierii.

Vântul violent care suflă în zonă, cu rafală de peste 100 de kilometri pe oră, înteţeşte focul şi, în acelaşi timp, împiedică intervenţia mijloacelor aeriene de luptă împotriva incendiilor, scrie presa americană, citată de Agerpres.

Autorităţile din Irvine au ordonat evacuarea a circa 60.000 de locuitori din cartierele potenţial ameninţate de flăcări.

Mai multe autostrăzi au fost parţial blocate din cauza înaintării rapide a focului, fără să afecteze însă evacuările.

Fenomenul este tipic pentru această perioadă a anului, dar episodul actual este deosebit de puternic şi reuneşte „condiţiile cele mai periculoase pentru incendii pe care le-am văzut din octombrie 2019″, spun autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...