Zeci de mii de californieni au fost evacuați în urma unui incendiu uriaș

Peste 60.000 de personae din California au fost evacuate, luni, după ce un incendiu de vegetaţie înteţit de vântul violent a izbucnit luni dimineaţă în regiunea Los Angeles.

Incendiul, numit „Silverado Fire”, s-a declanşat la ora locală 06.47 pe colinele din Irvine şi în doar patru ore a devastat 800 de hectare, au informat pompierii.

Vântul violent care suflă în zonă, cu rafală de peste 100 de kilometri pe oră, înteţeşte focul şi, în acelaşi timp, împiedică intervenţia mijloacelor aeriene de luptă împotriva incendiilor, scrie presa americană, citată de Agerpres.

Autorităţile din Irvine au ordonat evacuarea a circa 60.000 de locuitori din cartierele potenţial ameninţate de flăcări.

Mai multe autostrăzi au fost parţial blocate din cauza înaintării rapide a focului, fără să afecteze însă evacuările.

Fenomenul este tipic pentru această perioadă a anului, dar episodul actual este deosebit de puternic şi reuneşte „condiţiile cele mai periculoase pentru incendii pe care le-am văzut din octombrie 2019″, spun autoritățile.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Opera, ca stil de viață

Opera, capodoperă a muzicii,  transmite atât de multă emoție încât, indiferent dacă a fost vizionată în anii 1800 sau 2024, poate fi considerată cea...
Ce facem cu medicamentele expirate provenite de la populație

Ce facem cu medicamentele expirate provenite de la populație

Medicamentele neutilizate și/sau expirate provenite de la populație sunt colectate de spitale publice sau private, potrivit instrucțiunilor (6226/4 aprilie a.c.) publicate recent în Monitoriul...