Călin Ile, obscurul șef al hotelierilor, noua vuvuzelă a păpușarului Horia Constantinescu, favoritul lui Bădălău

Speriat de descinderea DNA, constroversatul șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, omul susținut și promovat de baronul Niculae Bădălău, și-a găsit un susținător obscur și plin ifose, dar rătăcit prin turismului românesc, în persoana lui Călin Ile, un pseudo președinte de patronat.

Călin Ile, SMURD-ul lui Horia Constantinescu

PUTEREA a semnalat recent că un ordin al președintelui ANPC, Horia Constantinescu, a generat un scandal uriaș în industria HORECA, fiind acuzat că vrea să distrugă acest sector, fapt pentru acesta a fost avertizat foarte dur de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Dar, disperat să-și găsească susținători după ce a fost băgat în corzi de Marcel Ciolacu și flituit de primarii de pe Litoral, Horia Constantinescu și-a găsit o vuvuzelă în persoana președintelui Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile.

La dezbaterea online de săptămâna trecută privind ordinul președintelui ANPC prin care se stabilesc ”modalităţile de aducere la cunoştinţa consumatorilor a informaţiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unităţile de restauraţie colectivă”, Horia Constantinescu a fost băgat în corzi de unii membrii ai FIHR.

Practic, agitatul Horia Constantinescu n-a fost în stare să răspundă la o serie de probleme punctuale ridicate de o serie de reprezentanți ai hotelierilor și PUTEREA deține o mulțime de înregistrări în acest sens.

Dar, imediat a fost salvat de șeful FIHR, Călin Ile, care transmis o serie de observații privind acest ordin prin care încerca să-l scoată frumos și deștept pe Horia Constantinescu. Observațiile acestuia au fost făcute publice de PUTEREA, ceea ce l-a enervat la culme pe ”marele” președinte Călin Ile pentru că a apărut un ”articol într-o publicație media obscură”.

”Noi ca organizație nu am comunicat nimic din culisele acestei întâlniri, dar se pare că unii dintre cei prezenți nu au putut statutul confidențial al unei astfel de dezbateri. Păcat. Singurul nostru scop este acela de a găsi soluții funcționale pentru industria noastră”, a precizat Călin Ile în mesaj.

Călin Ile, brelocul pierdut a lui Radu Enache

Numai că ceea ce a omis Călin Ile este faptul că el chiar este un obscur președinte de federație patronală, care permanent a căutat să iasă în față, dar, niciodată n-a putut să concretizeze vreo inițiativă, iar cei din lumea turismului știu bine acest aspect.

Adică, doar gargară, vorbe-n vânt, bla-bla și nimic concret. De fapt, cam aceste aptitudinii îl caracterizează pe Călin Ile, care n-a reușit în vreo 20 de ani să-și depășească statutul de insipid, incolor și inodor director de hotel, fiind ani la rând brelocul lui Radu Enache bosul de la Continental.

Dar, sătul de ”performanțele” manageriale ale lui Ile, Radu Enache l-a trimis la plimbare, fiind acum luat în brațe Dragoș Anastasiu și pus să conducă un hotel din Brașov.

Horia Constantinescu, mâța blândă a hotelierilor străini

Însă, susținerea lui Horia Constantinescu de către Călin Ile are și o conotație mai complicată care ar trebui să le dea de gândit unor instituții ale statului. Majoritatea membrilor FIHR sunt lanțuri hoteliere cu capital străin, fapt pentru care Horia Constantinescu n-a prea avut curaj să-i deranjeze cu ceva controale.

Iar, când totuși a făcut ceva controle, Horia Constantinescu a avut grijă să-i prevină ori să dea ceva amenzi simbolice, dar, niciodată nu a meditiazat aceste descinderi așa cum a făcut-o în această vară cu agenții economici români.

Adică, a fost mâță blândă cu cei străini și dulău cu cei români. Poate ca urmare a acestui serviciu, Călin Ile s-a văzut obligat să-i cânte în strună lui Horia Constantinescu, fapt ce a iritat la culme pe o serie de membrii ai FIHR.

Astfel, Călin Ile a devenit vuvuzela de serviciu a lui Horia Constantinescu ceea ce l-a enervat la maxim până și pe prietenul și susținătorul său Dragoș Anastasiu. Așadar, cine se aseamănă se adună, adică ”sacul” Horia Constantinescu și-a găsit ”peticul” Călin Ile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...