Călin Popescu Tăriceanu află astăzi dacă va fi sau nu condamnat

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu ar putea afla astăzi, decizia completului de judecată, cu privire la dosarul său pentru pretinse fapte de abuz în serviciu.

Un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, ar putea stabili, luni, definitiv, dacă dispune condamnarea fostului premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, pentru pretinse fapte de abuz în serviciu, pentru care anterior a fost achitat în fond și cu încuviințarea unui procuror PICCJ.
Procurorul care l-a anchetat pe fostul șef al Senatului Călin Popescu Tăriceanu, pentru abuz în serviciu și complicitate la uzurpare de calități oficiale în cazul senatorului Cristian Marciu, a cerut, luni, la ICCJ, condamnarea definitivă a celor doi pentru faptele pentru care sunt judecați, informează știripesurse.ro.

După pledoaria finală a procurorului au vorbit, pe rând, trei avocați, doi dintre ei foști miniștri ai Justiției, după care, în ultim cuvânt, cei doi inculpați din dosar.

Astfel, apărarea lui Tăriceanu a cerut achitarea acestuia pentru ambele fapte, pe motiv că acestea nu există, arătând în esență că Tăriceanu nu putea comite faptele așa cum le-a prezentat anchetatorul PICCJ.

Concret, a arătat apărarea fostului demnitar, dacă ar fi procedat așa cum indica parchetul abia atunci ar fi comis fapte de abuz, pentru că metodologia nu era prevăzută de legislația aflată în vigoare la acel moment.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...