Călin Popescu Tăriceanu află astăzi dacă va fi sau nu condamnat

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu ar putea afla astăzi, decizia completului de judecată, cu privire la dosarul său pentru pretinse fapte de abuz în serviciu.

Un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, ar putea stabili, luni, definitiv, dacă dispune condamnarea fostului premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, pentru pretinse fapte de abuz în serviciu, pentru care anterior a fost achitat în fond și cu încuviințarea unui procuror PICCJ.

Procurorul care l-a anchetat pe fostul șef al Senatului Călin Popescu Tăriceanu, pentru abuz în serviciu și complicitate la uzurpare de calități oficiale în cazul senatorului Cristian Marciu, a cerut, luni, la ICCJ, condamnarea definitivă a celor doi pentru faptele pentru care sunt judecați, informează știripesurse.ro.

După pledoaria finală a procurorului au vorbit, pe rând, trei avocați, doi dintre ei foști miniștri ai Justiției, după care, în ultim cuvânt, cei doi inculpați din dosar.

Astfel, apărarea lui Tăriceanu a cerut achitarea acestuia pentru ambele fapte, pe motiv că acestea nu există, arătând în esență că Tăriceanu nu putea comite faptele așa cum le-a prezentat anchetatorul PICCJ.

Concret, a arătat apărarea fostului demnitar, dacă ar fi procedat așa cum indica parchetul abia atunci ar fi comis fapte de abuz, pentru că metodologia nu era prevăzută de legislația aflată în vigoare la acel moment.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...