Camilla Parker-Bowles și lupta contra unei ”boli silențioase” care i-a devastat familia

Despre regina Camilla Parker-Bowles s-au făcut mai mult referiri la povestea de dragoste cu regele Charles al III-lea. Dar Camilla Parker-Bowles este foarte implicată în lupta unei boli care a adus multă suferință în familia sa.

Născută la 17 iulie 1947, Camilla Parker-Bowles a fost foarte apropiată de mama ei, Rosalind Shand. Din păcate, această legătură puternică dintre fiică și mamă s-a rupt brusc în 1994. Camilla nu este genul care să se exprime public, poate și pentru că s-a confruntat cu o presă mai curând ostilă.

Dar când a fost nevoită să vorbească despre mama ei, ea s-a dovedit extrem de emoționată. Ca de exemplu în iulie 2022, în coloanele publicației The Australian Wome’s Weekly: ”Mama mea era absolut genială pentru că ne-a învățat să vorbim cu oamenii. Ea avea obiceiul de a avea oameni la masă: fără diferențe, vârstnic sau tânăr, unii dintre ei ni se păreau incredibil de plictisitori, dar ea obișnuia să se așeze în capul mesei și să spună: Vorbiți! Nu contează dacă vorbiți despre poneiul vostru sau despre teme, vorbiți pur și simplu! ” – relatează Camilla.

Cu certitudine, mama viitoarei regine a fost o femeie care, fără a știe cu precizie, și-a pregătit fiica pentru rangul regal de mai târziu.

Dar în 1994, Rosalind Shand a decedat la vârsta de 73 de ani, după o lungă și dureroasă luptă cu osteoporoza, lăsând în urmă trei copii îndurerați.

Osteoporoza este o boală care provoacă deteriorarea țesutului osos, frecventă  mai ales la femei post menopauză. Dar osteoporoza nu-i ocolește nici pe bărbați indiferent de vârstă.  Din păcate, este o boală dificilă, greu de depistat și diagnosticat, deoarece simptomele sunt, în general, dureri legate de fracturi sau de scăderea în înălțime din cauza unei fracturi vertebrale ignorate. Netratată sau incorect tratată, osteoporoza poate avea consecințe grave.

După un an de la decesul mamei sale, Camilla a făcut o emoționantă relatare a propriei sale experiențe cu boala în cadrul unei eveniment de caritate, consacrat îmbunătățirii prevenției, diagnosticului și tratamentului osteoporozei. ”Mama mea a murit din cauza acestei teribile boli. Fiind martoră la calvarul și durerea pe care le provoacă, am simțit că trebuie să încerc să fac ceva pentru a-i ajuta pe cei sau cele care suferă de această boală”. Și într-adevăr , Camilla și-a dedicat viața acestei misiuni.

În 2001, Camilla Parker-Bowles iese din legendara sa izolare și devine președinta Royal Osteoporosis Society, organizație de caritate, creată în 1986. Ea a fost la patul bolnavilor și s-a întâlnit cu apropiații acestora, care se luptă în tăcere și din umbră. Deoarece osteoporoza epuizează și distruge totul. Este o ”boală silențioasă” contra căreia Camilla luptă în toți acești ani. Deoarece Camilla  a avut-o sub ochii ei pe mama sa suferindă și tratată cu medicația de la vremea respectivă.   

În acea perioadă, boala era foarte rar diagnosticată și, în general, era atribuită femeilor în vârstă. ”Familia mea și eu nu știam cum să o ajutăm pe mama, cum să-i atenuăm durerile groaznice”, mărturisea Camilla în 2020.

Și Camilla Parker-Bowles nu a încetat să denunțe și să combată această lacună medicală. A devenit crezul său. Pentru că niciodată nu și-a revenit din durerea provocată de pierderea mamei. Nici azi, ea nu a uitat suferința fizică a mamei sale.

După moartea mamei, Camilla a dorit să continue lupta pentru diagnosticarea corectă a osteoporozei și pentru prevenția acestei boli în rândul persoanelor tinere. Deoarece osteoporoza nu este doar boala vârstnicilor. Tinerii trebuie educați să aibă grijă de sănătatea sistemului osos. ”Împreună, vom putea să stopăm această boală silențioasă, care provoacă atâta suferință și durere milioanelor de oameni din întreaga lume”, transmite cu toată convingerea Camilla Parker-Bowles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...