Campionatul Național de Mici. Se pregătește un record mondial

Publicat: 02 mai 2025, 07:44, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în LIFESTYLE , ? cititori
Campionatul Național de Mici. Se pregătește un record mondial
Foto: b365.ro

În perioada 1 – 4 mai, în București, se desfășoară Campionatul Național de Mici. Toți cei care nu părăsesc Capitala în această perioadă sunt așteptați să petreacă cu muzică, voie-bună și, evident, mici pe săturate.

Campionatul Național de Mici 2025 este un festival culinar dedicat celebrării micilor românești, desfășurat în perioada 1–4 mai la Urban Court, Calea Giulești 6-8, București. Aceasta este prima ediție a evenimentului, organizată de antreprenorul Cosmin Bujdei, cunoscut pentru brandul „La Mici” și câștigător al trofeului „Micul de Aur”.

Concerte și concursuri între bucătari, în Giulești

Competiția „Micul Campion” reunește bucătari profesioniști și amatori din întreaga țară, care se întrec pentru a prepara cel mai bun mic din România. Evaluarea va aparține unui juriu condus de Chef Orlando Zaharia .

A fost pregătit şi un concert Nelu Vlad şi formaţia Azur. Preţ biletului este de doar un leu, simbolic evident. Va mai cântă şi Dan Ciotoi, pentru a întregi o atmosferă cu muzică de petrecere.

Evident se lasă și cu un concurs între bucătari, la categoriile de amatori şi profesionişti. Curioşii au şi propria zonă de degustare, cu mici suculenţi şi specialităţi la grătar, de la pulpițe la ceafă şi cârnaţi.

Organizatorii au anunțat că există o parcare disponibilă în zona evenimentului, facilitând accesul participanților. Urban Court Arena, locul de desfășurare, este descris ca fiind pet-friendly, permițând vizitatorilor să vină însoțiți de animalele lor de companie.

Cel mai lung mic, în Kiseleff

Pentru cei care preferă o experiență gastronomică diferită, Autentic Events menționează și un alt eveniment care va avea loc în aceeași perioadă: „Festivalul Micului Cel Mare”. Acesta se va desfășura la Alveola Kiseleff.

La „Festivalul Micului Cel Mare”, organizatorii își propun să stabilească un nou record: cel mai lung mic realizat vreodată în România, măsurând 200 de metri. Acest eveniment vine după succesul de anul trecut, când a fost creat un mic de 100 de metri.

Pe lângă micii tradiționali, festivalul va oferi o varietate de preparate, inclusiv mici din carne de vânat – cerb și mistreț – pregătiți de bucătarul Nicolae Ciobanu. Meniul va include și fripturi, cârnați de casă, pastramă, bulz tradițional și diverse deserturi românești.