Canada: Nevaccinaților le este interzis accesul în magazinele de băuturi alcoolice și canabis

Quebec, provincia din Canada cea mai afectată de valul Omicron, a impus restricții care îi vizează pe nevaccinați pentru a-i proteja pe ei și a-i face să înțeleagă că trebuie să stea izolați.

De la 18 ianuarie, magazinele care vând băuturi alcoolice și canabis nu vor mai fi accesibile persoanelor care nu au pașaport vaccinal, a explicat recent ministrul Sănătății al provinciei, Christian Dube, în cadrul unei conferințe de presă. Trebuie să-i protejăm contra lor și să protejăm sistemul nostru de sănătate, a explicat ministrul, citat de mai multe agenții de presă internaționale.

Dacă nevaccinații sunt nemulțumiți există o soluție foarte simplă: mergeți și faceți prima doză, este gratuită și ușoară, a mai adăugat ministrul.

În următoarele zile, și alte centre care comercializează mărfuri neesențiale se vor adăuga pe lista locurilor unde accesul va fi persmis doar cu pașaportul vaccinal.

La Quebec, aproape 82% din populația cu vârste peste cinci ani a primit două doze de vaccin anti Covid și 20% a primit și a treia doză.

Totuși, în ultimele zile, la Quebec se înregistrează o creștere a numărului spitalizărilor, unde sistemul de sănătate este vulnerabil din cauza lipsei de personal.

La Quebec au fost extinse restricțiile sanitare încă de la sfărșitul lunii decembrie: școlile și universitățile sunt închise, inclusiv sălile de cinema, barurile, restaurantele, cluburile sportive, iar adunările private sunt interzise.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...