Canada: Nevaccinaților le este interzis accesul în magazinele de băuturi alcoolice și canabis

Quebec, provincia din Canada cea mai afectată de valul Omicron, a impus restricții care îi vizează pe nevaccinați pentru a-i proteja pe ei și a-i face să înțeleagă că trebuie să stea izolați.

De la 18 ianuarie, magazinele care vând băuturi alcoolice și canabis nu vor mai fi accesibile persoanelor care nu au pașaport vaccinal, a explicat recent ministrul Sănătății al provinciei, Christian Dube, în cadrul unei conferințe de presă. Trebuie să-i protejăm contra lor și să protejăm sistemul nostru de sănătate, a explicat ministrul, citat de mai multe agenții de presă internaționale.

Dacă nevaccinații sunt nemulțumiți există o soluție foarte simplă: mergeți și faceți prima doză, este gratuită și ușoară, a mai adăugat ministrul.

În următoarele zile, și alte centre care comercializează mărfuri neesențiale se vor adăuga pe lista locurilor unde accesul va fi persmis doar cu pașaportul vaccinal.

La Quebec, aproape 82% din populația cu vârste peste cinci ani a primit două doze de vaccin anti Covid și 20% a primit și a treia doză.

Totuși, în ultimele zile, la Quebec se înregistrează o creștere a numărului spitalizărilor, unde sistemul de sănătate este vulnerabil din cauza lipsei de personal.

La Quebec au fost extinse restricțiile sanitare încă de la sfărșitul lunii decembrie: școlile și universitățile sunt închise, inclusiv sălile de cinema, barurile, restaurantele, cluburile sportive, iar adunările private sunt interzise.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...