Cancelarul austriac ne-a trimis „la primăvară” cu aderarea la Schengen

Karl Nehammer, cancelarul austriac, susține că Austria are o problemă cu imigrația și că Ministerul de Interne vrea un nou calendar de aderare la Spațiul Schengen pentru România și Bulgaria la primăvară.

Cancelarul Nehammer nu a adus însă nici un reproș direct României, spunând doar că țara pe care o reprezintă e invadată de aproximativ 100.000 de migranți ilegali care au trecut prin alte țări.

„Avem oameni care trec granițele cu miile, nu știm de unde vin, dacă sunt traficanți de droguri sau de ființe umane. E o problemă de securitate. Miza e securitatea cetățenilor noștri, avem 75.000 de oameni care au trecut granițele UE fără a fi înregistrați. Autoritățile germane nu mai fac controale la granițe, asta înseamnă că trebuie să le verificăm noi”, a spus Nehammer.

Conferința de presă a avut loc la Viena, la finalul unei întâlniri dintre cancelarul austriac și liderii Partidului Popular European (PPE), în frunte cu președintele Manfred Weber. Partidul condus de cancelarul Karl Nehammer este membru PPE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...
Sursa foto: Pixabay.com

Cât costă să transferi un copil care joacă fotbal. Cât e...

Ai un copil care joacă fotbal, dar care vrea să se mute de la o echipă la alta? Ei bine, trebuie să știi că...