Cancer: Aproximativ 1,5 milioane de persoane ar putea fi salvate dacă s-ar aproba mai rapid noile medicamente

Aprobarea mai rapidă a noilor medicamente contra cancerului ar pute salva, anual, în lume, aproximativ 1,5 milioane de persoane, susțin specialiștii, transmite AFP.

În acest sens, este dat ca exemplu pembrolizumab, tratament contra cancerelor pulmonare aprobat în 2016 de  Administrația pentru Alimente și Medicamene (FDA) din SUA. Și se estimează că peste 600.000 de ani de viață ai pacienților ar fi fost salvați dacă Brazilia, Canada, China, India și Uniunea Europeană ar fi aprobat mai rapid acest trament, potrivit analizei revistei Harvard Business Review.

Cercetătorii au estimat că, dacă fiecare dintre cele aproximativ şapte medicamente pentru cancer aprobate în fiecare an de FDA ar primi undă verde la nivel mondial, numărul de decese cauzate de cancer s-ar reduce cu 10 până la 20 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...