Când începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani?

Coordonatorul Campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, joi, că vaccinarea copiilor cu vârsta de până la 12 ani ar putea începe la sfârșitul anului 2021.

Copiii trebuie vaccinați tocmai pentru a întrerupe lanțul de transmitere a acestei afecțiuni. Până în acest moment am putut vaccina copiii cu vârste mai mari de 16 ani și acest lucru a contat foarte mult.

Știm că avem până acum peste 80.000 de copii cu vârsta mai mare de 16 ani care au fost vaccinați, ceea ce este o cifră destul de îmbucurătoare. Mă aștept ca și în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani să atingem oarecum același procent și mă aștept să avem și în rândul copiilor mai mici, o acceptare. Poate nu la același nivel, dar există această așteptare”, a declarat medicul Gindrovel Dumitra, potrivit Antena3.

Aproape 2.000 de copii vaccinați în 24 de ore

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a început miercuri, 2 iunie. 

Astfel, aproape 2.000 de copii au fost vaccinați în România, în 24 de ore, potrivit cifrelor prezentate joi de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În platforma CNCAV s-au programat 4.173 de copii în ultimele 48 de ore, a precizat Gheorghiță.

Copiii sunt vaccinați doar cu produsul Pfizer și este nevoie de acordul părinților. De asemenea, la centrul de vaccinare copilul trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...