Când lași biciul pe mâna maimuțelor… vine tragedia

Tragedia de la Piatra Neamț a evidențiat încă o dată haosul acționării și comunicării de către actualii guvernanți pe toată durata stării de urgență și de alertă.

Iohannis spune ceva, Orban altceva, Tătaru și Arafat transmit cu totul altceva, iar Vela și Despescu zic ceva despre care nici ei n-au habar. Adică, toți dau sfaturi despre CVID 19, dar niciunul n-are pregătirea necesară ca să emită judecăți de valoare despre epidemia de coronavirus.

O dovadă foarte clară de amatorism managerial, prostie și haos este modul cum s-a intervenit în cazul medicului Cătălin Denciu rănit în tragedia de la Piatra Neamț și transferat la un spital din Belgia.

„Noi am avut evaluarea făcută chiar atunci seara pentru el ca pacient cu arsuri. Locuri erau la Iași, la București, Floreasca și Bagdasar-Arsenie, și la Timișoara. Dar reevaluarea la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia. La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv. El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Afirmațiile lui Nelu Tătaru i-au șocat pe cei din lumea medicală pentru că a debitat o serie de aberații medicale, dar mai ales pentru răspândirea de informații care nu trebuiau date publicității.

În primul rând, el nu avea nicio calitate să anunțe că medicul Cătălin Denciu a fost depistat pozitiv, ceea ce a făcut-o pe soția acestuia să iasă la un post TV și să îi interzică  să vorbească despre soțul său.

Ulterior, oficialii spitalului belgian au precizat că medicul era negativ. Cum rămâne domnule ministru cu prognosticul dumneavoastră? Dar, lumea medicală din țara noastră și mai ales din străinătate a fost șocată când Nelu Tătaru a anunțat că medicul Denciu este pozitiv dar va fi transportat cu un avion în Belgia. De ce?

Pentru că tratarea cazurilor de COVID 19 intră în categoria bolilor infecțioase de risc 3, iar transportarea bolnavilor nu se face pe calea aerului. Franța transportă bolnavii de coronavirus cu ajutorul trenurilor sanitare ori cu salvările auto. De asemenea, Olanda și Germania transportă bolnavii de COVIT 19 cu ajutorul mijloacelor auto. O dovadă că medicul Cătălin Denciu nu avea coronavirus a fost faptul că a rezistat transferului în Belgia cu avionul, iar medicii belgieni au constatat că era negativ.

Dacă, Doamne ferește, Cătălin Denciu avea coronavirus nu rezista zborului până în Belgia și pentru simplul fapt că la bolile de risc 3 trebuia să existe un laborator de siguranță de nivel 3, ceea ce nu exista din elicopterul care l-a transportat la București și nici în avionul către Belgia.

Rămâne un mare semn de întrebare privind profesionalismul ministrului Nelu Tătaru și a șefului IGSU, Raed Arafat, privind modul de acționare în cazul tragediei de la Piatra Neamț și mai ales în situația medicului Cătălin Denciu. Oare Colegiul Medicilor din România nu are nimic de spus?

Dar, procurorii care instrumentează tragedia de la Piatra Neamț? Nu cumva oare pentru cei de la Colegiul Medicilor și procurori, denumirea secției ATI de la Piatra Neamț are a altă însemnătate și anume Arafat-Tătaru-Iohannis (ATI)?! Dar, atunci când prostia și trufia înlocuiesc profesionalismul ajungeam la dezastru, adică atunci când lași biciul pe mâna maimuțelor! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...