Orgoliile miliardarilor depășesc planeta. Când vor ieși în spațiu Richard Branson și Jeff Bezos

Cum se pare că miliardarii lumi nu mai au ce face pe Pământ, între ei pare să fi început o cursă pentru ieșirea în spațiu. Richard Branson. proprietarul Virgin, va fi primul care va ajunge la limita spațiului cosmic. Pe 11 iulie, acesta va urca la bordul unei nave Virgin Galactic și se va lansa spre zona cu gravitație zero, în vreme ce zborul lui Jeff Bezos, de la Amazon, este programat câteva zile mai târziu, pe 20 iulie.

Amândoi miliardarii și-au creat companii de turism pentru zboruri scurte, suborbitale, și concurează pe o piață care va valora peste câțiva ani miliarde de dolari. Compania lui Bezos, Blue Origin, mai dezvoltă, însă, și o rachetă mai puternică pentru a trimite oameni și încărcături în spațiu, precum și un vehicul ce va fi folosit la colonizarea Lunii. Asta spre deosebire de Elon Musk, care visează la colonizarea Marte și are deja o companiei, Space X, cu care aprovizionează stația spațială.

Însă. Elon Musk. deși nu a anunțat când ar putea și el să meargă în spațiu, a spus că ar vrea să moară pe Marte.

„Fereastra pentru următorul zbor test al SpaceShipTwo Unity (navă spaţială) se deschide pe 11 iulie, sub rezerva condiţiilor meteorologice şi a verificărilor tehnice”, a precizat Virgin Galactic.

„Richard Branson va evalua experienţa astronautului privat şi va urma aceleaşi antrenamente, pregătire şi zbor ca şi viitorii astronauţi de la Virgin Galactic. Compania îşi va folosi observaţiile privind antrenamentul şi experienţa de zbor pentru a îmbunătăţi călătoria pentru toţi viitorii clienţi astronauţi’‘, a explicat sursa citată.

De asemenea, zborul va fi pentru prima dată transmis online în direct de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...