Când se deschid cele mai frumoase târguri de Crăciun din România și care sunt condițiile de intrare

Târgurile de Crăciun se vor deschide anul acesta în condiții speciale, după un an în care niciun târg nu a fost deschis în perioada sărbătorilor. Intrarea se va face cu plată, iar certificatul verde sau dovada trecerii prin boală vor fi obligatorii.

Târgul de Crăciun din București

Bucharest Christmas Market va avea loc în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității.

Conform legislației în vigoare, accesul participanților la Târgul de Crăciun din București  se realizează în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a evenimentului și este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. 

O altă noutate la târgul din acest an o reprezintă taxa de acces. Prețul biletului care asigură o intrare la târg este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. 

Târgul de Crăciun din Timișoara

Târgul de Crăciun de la Timişoara se va deschide pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, la orele 18.00, când va fi aprins şi iluminatul festiv, şi se va desfăşura până în 15 ianuarie 2022.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţă că la Târgul de Crăciun de la Timişoara se va putea intra cu certificat digital european COVID-19, excepţie fac zonele unde se va amplasa bradul şi cele dedicate copiilor.

Vor fi delimitate două zone, una de la patinoarul din faţă Operei până la Modex, şi alta în Piaţă Libertăţii, în zona scenei şi a căsuţelor, unde se va putea intra doar pe baza Certificatului Verde. Practic, vor fi două intrări, unde oamenii vor fi verificaţi, se va scana certificatul”, anunță Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, potrivit G4Media.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din centrul Sibiului se va deschide vineri, doar pentru cei care au certificat verde, au anunţat organizatorii. Evenimentul va avea loc în interiorul unui perimetru închis, care va permite verificarea. În cazul copiilor sub 12 ani, accesul se va face doar însoțiți de un adult care trebuie să îndeplinească unul dintre criterii, vaccinare anti-Covid sau trecere prin boală.

Suntem foarte atenţi la fiecare detaliu şi am pregătit amănunţit toate aspectele ce ţin de siguranţa publicului. Vom avea grijă ca spaţiul să nu se aglomereze, prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricţionat ca să nu depăşim criteriile de spaţiu impuse de autorităţi”, spune Andrei Drăgan Răduleţ, potrivit Agerpres.

Târgul de Crăciun din Cluj

Târgul de Crăciun de la Cluj Napoca din 2021 se deschide pe 26 noiembrie, în Piața Unirii, iar doritorii care își doresc să ia parte la o atmosferă feerică de sărbători vor putea să-l viziteze până pe 31 decembrie.

În acest an, accesul la Târgul de Crăciun de la Cluj Napoca se va face doar pe baza certificatului verde, rezultat în urma vaccinării cu schema completă sau a trecerii prin boală. În plus, primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că vor fi amenajate patru căi de acces, iar în cadrul târgului vor putea participa doar 2.000 de persoane simultan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...