Când se termină războiul din Ucraina? Estimările unui consilier al președintelui Zelenski

Războiul din Ucraina se va termina cel mai târziu în luna mai, când Rusia va rămâne fără resurse pentru a continua invazia începută în 24 februarie, susține Oleksiy Arestovich, consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

„Cred că cel târziu în luna mai trebuie să ajungem la o înțelegere, totuși se poate întâmpla și mai repede dacă în următoarea săptămâna, maximum două, se va ajunge la un acord de pace. Vom vedea, vorbesc despre ultimele date posibile”, susține Oleksiy Arestovich, într-un clip apărut în presa din Ucraina. “Dacă au înnebunit de tot, o să se folosească de rezerviștii pe care o să înceapă să îi adune de la 1 aprilie și undeva la sfârșitul lui aprilie, începutul lui mai, puțin pregătiți, vor încerca să îi trimită în Ucraina, dar încercarea asta va pica”, mai spune consilierul ucrainean.

După acest moment, spune Arestovich, vor urma niște „procese greu de explicat”, asta pentru că, din punctul său de vedere toată lumea va înțelege ca Putin „a pierdut într-un fel sau altul”.

Oleksiy Arestovich a precizat că la negocieri Ucraina cere retragerea totală a armatei ruse. Acesta este de părere că, aflându-se sub sancțiuni, o a doua invazie a Rusiei „ar fi o idee stupidă”, mai scrie sursa citată.

Războiul ruso-ucrainean, început la 24 februarie 2022, când Federaţia Rusă a lansat o invazie terestră, aeriană şi navală împotriva Ucrainei, este considerat cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole