Când trecem la ora de vară 2023. Când se va renunța la shimbarea orei

sursa: Pixabay

După toate discuțiile din ultimii ani, probabil te întrebi când trecem la ora de vară 2023 sau dacă și când se va renunța la acest obicei. Vei afla răspunsul în cele ce urmează.

Când se va renunța la shimbarea orei

Comisia Europeană a cerut statelor membre să renunțe la schimbarea orei, însă nici până în acest moment nu s-a luat o decizie în acest sens. În februarie 2018, Comisia Europeană a evaluat directiva privind schimbarea sezonieră a orei, primind 4,6 milioane de răspunsuri. 84% dintre respondenți au fost de acord cu renunțarea la schimbarea orei. În 2019, un număr de 410 eurodeputaţi au votat pentru propunere, 192 împotrivă şi 51 s-au abţinut.

Iniţial, Comisia Europeană a dorit să impună la renunţarea la această practică din 2019, dar rapiditatea demersului a întâmpinat rezistenţă din partea unora dintre statele membre, așa că s-a stabilit ca termen final anul 2021. Până la aceste termene, statele membre UE trebuiau să se decidă dacă rămân la ora de vară sau la ora de iarnă, dar discuția a fost suspendată din cauza pandemiei.

România face parte din cele 76 de țări din lume care respectă această schimbare de oră, dar multe altele au ales să nu mai facă acest lucru, din diverse motive. Din cauza contextului economic actual, au apărut din nou dezbateri pe marginea acestui subiect.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.