Când va ajunge vaccinul Pfizer în Europa. EMA a primit primele date clinice

Rezultatele testelor clinice realizate pentru vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer au ajuns la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Pe baza acestora, oficialii europeni estimează că distribuirea primelor doze ar urma să înceapă în luna ianuarie 2021.

Directorul EMA, Guido Rasi, a declarat că „Dacă datele sunt solide, ne vom putea da acordul pentru un prim vaccin până la sfârşitul anului şi vom putea începe distribuirea sa din ianuarie”.

Potrivit legislației europene, orice vaccin va putea fi distribuit în interiorul statelor membre UE, doar după ce EMA, în calitate de agenție care autorizează și controlează medicamentele, își va da acordul final.

Rasi a spus că se aşteaptă ca în 2021 să fie disponibile şase sau şapte vaccinuri diferite, printre acestea se numără cele dezvoltate de Pfizer, AstraZeneca și Moderna.

„Dacă în ianuarie va fi scos pe piaţă un vaccin, primele sale efecte asupra răspândirii virusului vor fi vizibile în cinci sau şase luni, în principal vara viitoare”, a explicat directorul EMA, potrivit Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...