Când va fi atinsă imunizarea în masă în România? Răspunsul lui Raed Arafat

De la debutul campaniei de vaccinare în România au fost vaccinat peste 1,5 milioane de persoane. Estimările arată că joi va fi depășit pragul de 2 milioane de vaccinări.

Raed Arafat spune că efectele vaccinării ar putea fi văzute chiar și de la un procent de 30% de persoane vaccinate din populație.

Este un lucru foarte bun faptul că românii vor să se vaccineze, asta ne va duce cât mai aproape de normalitate. Lăsând la o parte discuția pe lotul de AstraZeneca, știm cu toții că vaccinarea este soluția ca să creștem imunitatea, să nu mai existe transmiterea care a existat și care există la acest moment, pentru că nu am ajuns încă la o cifră sau un procent important de persoane vaccinate ca să putem să spunem că are impact asupra răspândirii sau un impact serios. Dar este clar că vaccinarea este calea care ne va duce către a limita răspândirea și a reveni cât mai aproape de normal”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Arafat a explicat și când va fi atinsă imunitatea de grup.

Clar că impactul scontat trebuie să fie la un procent mai mare, de 60% sau 70%, dar probabil când ai deja 30% din populație vaccinată și crești către 40-50 la sută e clar că numărul vaccinați va avea un impact asupra răspândirii și o să o scadă. E fără dubiu. (…)Campania noastră de până acum a mers foarte bine și poate că vom reuși până la toamnă să limităm răspândirea și să limităm impactul grav pe care îl are virusul asupra sistemului sanitar”, spune șeful DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...