Când va fi lansat vaccinul anti-coronavirus în Europa? Anunțul făcut de șefa Comisiei Europene

Vaccinul anti-coronavirus ar putea ajunge în Europa la jumătatea lunii decembrie, a anunțat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Înainte ca vaccinurile anti-Covid să ajungă pe piața europeană acestea trebuie să treacă de evalurările Agenției Europene a Medicamentelor

 „EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor – n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor și dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizația de punere pe piață pentru vaccinurile Biontech și Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen.

Uniunea Europeană a semnat cu cinci producători de vaccinuri anti-Covid.

„Am adoptat 5 contracte cu BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson și Sanofi. Continuăm negocierile cu Moderna și suntem în tratative cu Novavax. A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri și să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producție diferite. Poate că anumite vaccinuri funcționează mai bine în unele părți din populație decât altele”, a adăugat șefa Comisiei.

BioNTech şi Pfizer au anunțat recent că eficiența vaccinului anti-Covid-19 produs de companii este 95%.

Cu o zi în urmă, fondatorul și directorul BioNTech, pe nume Ugur Sahin, a anunțat că nsarea vaccinului anti-Covid-19 va avea loc cel mai probabil în luna decembrie a acestui an, conform AFP.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole