Când va trebui să hotărască președintele Putin dacă va părăsi funcția sau va mai sta la Kremlin

EUObserver notează că alegerile legislative din Rusia reprezintă un test de autoritate pentru președintele Vladimir Putin. De asemenea, The Wall Street Journal crede că menținerea autorității partidului afiliat lui Putin întărește poziția liderului rus în 2024.

Anul 2024 este cel când președintele Vladimir Putin va trebui să hotărască dacă va părăsi funcția sau dacă își va prelungi șederea la Kremlin, potrivit The Wall Street Journal. Putin nu a încetat să încerce să pună la colț opoziția, cu arestări arbitrare și reprimarea demonstrațiilor, amintește și 20Minutos, opinând că obiectivul lui de a-și consolida puterea nu este unul banal, deoarece știe că lumea intră într-o eră a schimbărilor de putere.

„O insultă adusă capacităților poporului rus”

O eră în care Rusia vrea să joace un rol foarte activ, alături de China, mai cu seamă în contextul în care Parlamentul European a solicitat ca Uniunea Europeană să nu recunoască Duma de stat rusă și să suspende Rusia din organisme precum Consiliul Europei, dacă alegerile legislative vor fi considerate frauduloase.

„Încercările Parlamentului European de a da lecţii poporului rus sunt percepute ca o insultă adusă capacităților acestuia”, a ripostat reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă UE, Vladimir Cijov, considerând poziția forului european ca pe un exemplu de amestec în procesul electoral și de interferență în viața politică, duppă cum notează Tass.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...