Când vor avea loc creșteri de taxe și eliminări de facilități fiscale

Anul 2023 pare să fie unul al liniștii, în domeniul fiscal, cel puțin așa a declarat ministrul de resort, Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că posibile ajustări de taxe sau eliminarea unor facilităţi pentru anumite sectoare nu vor fi decise mai devreme de 2024, urmând ca implementarea acestor măsuri să se producă în anii 2025-2026, acolo unde sunt „distorsiuni economice create de sistemul fiscal”.

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă pentru anul 2024 sunt avute în vedere noi creşteri de taxe şi eliminări ale facilităţilor fiscale pentru anumite sectoare.

„Eu v-am spus destul de clar şi am fost destul de clar că în 2023 şi în 2024 o ajustare masivă nu va mai avea loc, jalonul din PNRR spunându-ne ce am avut de făcut până în 2023. Pe de altă parte, tot în PNRR se prevede ca până în 2026, după analiza regimului fiscal, să intrăm pe o serie de ajustări. Din punctul meu de vedere, acest lucru va fi făcut, dar vă vom anunţa după deciziile coaliţiei, dar nu mai devreme de 2024. O să vedeţi la momentul în care începem această dezbatere şi implementarea să se facă în 2025, 2026 pe anumite zone. Acolo unde, pentru că se pune întotdeauna un subiect ca şi cum ar fi un subiect care-i defavorizează pe unii sau pe alţii, acolo unde sunt distorsiuni economice create de sistemul fiscal”, a declarat Adrian Câciu. 

1 COMENTARIU

  1. Asta este complet nebun.Viitorul guvern va trebui sa micsoreze taxele si impozitele sa dea afara gasca de hoti bugetari si sa elimine pensiile speciale .Vine FMI sa va mai invete cum sa mai jefuiti pe romani?Va veni ziua cand veti fi jucati in picioare.Voi nu erati la guvernare daca nu va aducea tradatorul de tara Iohannis.Oare va scapa Iohannis de puscarie ca cica are vreo 15 dosare penale care asteapta ….
    Va dati seama Iohannis vrea sa pună practic prim ministru pe analfabetul funcțional Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...