Au fost anunțate primele slujbe în parohia românească din Dubai, recent înființată

Primele slujbe în parohia românească nou înfiinţată din Dubai vor fi oficiate în luna septembrie, după cum a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica părintele Alexandru Truşcan, parohul comunităţii româneşti din cel mai populat oraş aflat în Emiratele Arabe Unite.

Slujbele vor fi prilejuite de hramul principal al parohiei, Naşterea Maicii Domnului. Pentru început se va sluji în biserica siriană din cartierul Jebel Ali, lăcaş de cult cu hramul Buna Vestire, potrivit basilica.ro.

„Biserica este accesibilă de pe doua mari artere de circulaţie: E311 (MBZ. fosta Emirates Road) sau E-11 ( Sheikh Zaied Road). De asemenea, de mai mult de un an există şi o intrare de pe Yalaiys Road pe exitul First Al Khail road pentru cei ce vor să evite Salik. Cea mai aproape staţie de metrou este Energy Station şi se afla la 900 de metri de biserică sau 20 de minute de mers pe jos sau puteţi coborâ la staţia de metrou Ibn Batuta şi lua autobuzul F44 până la complexul bisericesc (aprox 15 minute)”, se menţionează pe pagina de Facebook a comunităţii româneşti din Dubai.

Au fost iniţiate demersuri

În viitorul apropiat se are în vedere achiziţionarea unui teren pentru construirea unui lăcaş de cult. Părintele Alexandru a precizat că au fost iniţiate demersuri în acest sens, doar că se află într-un stadiu incipient. Înfiinţarea parohiei a fost hotărâtă la ultima şedinţă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Părintele Alexandru Truşcan a fost hirotonit în data de 1 iunie, la Mănăstirea Radu Vodă. Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...