Candidează pentru un mandat în Bundestag: O româncă la alegerile din Germania (VIDEO)

Angela Merkel se va retrage din postul de cancelar al Germaniei, țară care se pregătește pentru alegerile legislative de duminică, 26 septembrie. Favoritul în sondaje este candidatul social-democraților. Pe lista lor candidează și o româncă. 

Ana-Maria Trăsnea, în vârstă de 27 de ani, este angajată la departamentul Educație din cadrul primăriei Berlinului. Mama ei a venit prima în Germania, încă din 2002. Era divorțată și a găsit un loc de muncă într-un restaurant din capitala germană. După 5 ani, a reușit să-și aducă și cele doua fete. Ana-Maria avea atunci 13 ani (s-a născut în 1994 la Piatra Neamț) și ani de zile nu i-a fost deloc ușor. La școală a trecut prin episoade discriminatorii, potrivit Știrile Pro TV. ”Îmi furau ori îmi distrugeau obiectele personale.

Mă amenințau, unii au aruncat cu pietre în mine în curtea scolii. A fost o perioada foarte dificilă. Dar am fost foarte ambițioasă și mi-am zis că nu mă las, că am o șansă aici. Mama m-a adus aici pentru șansele mai mari de a fi judecată după meritele mele. Așa că m-am străduit să căștig respectul celorlalți și să mă integrez aici”, spune Ana-Maria.

În actualul Bundestag, 56 de parlamentari – sau 8,2% – au rădăcinile pe alte meleaguri, cu 21 de mai mulți decât în precedenta legislatură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...