Canicula a provocat cel puțin 15.000 de decese în Europa anul trecut, conform OMS

Canicula din vara anului 2022, care a afectat Europa, a provocat cel puțin 15.000 de decese, potrivit estimărilor parțiale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), publicate cu ocazia Conferinței ONU privind schimbările climatice (COP27), transmite AFP.

„În baza datelor naţionale deja publicate, s-a estimat că 15.000 de persoane au murit în mod specific din cauza căldurii în 2022”, a anunţat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, într-un comunicat.

Conform datelor OMS, temperaturile extreme sunt responsabile pentru 148.00 de decese înregistrate în Europa în ultimii 50 de ani.

„Schimbările climatice ne ucid deja, dar o acţiune puternică astăzi poate să prevină mai multe decese”, a subliniat OMS, în contextul în care în Egipt se desfăşoară în această perioadă Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP27).

Europa este continentul care se încălzeşte cel mai repede, înregistrând o creştere a temperaturii de peste două ori mai mare decât media planetară în ultimii 30 de ani, avertizează un raport al ONU, publicat săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...