Canicula în Regatul Unit: 40 de grade Celsius, record absolut!

Marți, la prânz, în Regatul Unit termometrul a arătat 39,1 grade și se așteaptă să treacă de 40 de grade, o premieră în această țară, transmit agențiile de presă.

Ultimul record britanic a fost consemnat în anul 2019, în ziua de 25 iulie, când s-au înregistrat 38,7 grade Celsius la Cambridge.

Britanicii nu sunt obișnuiți cu aceste temperaturi și mulți se refugiază în piscine. De altfel, în noaptea de luni spre marți, în multe localități, temperaturile nu au coborât sub 25 de grade, a anunțat Met Office.

Agenția penru securitate sanitară din Mara Britanie a emis în premieră un mesaj de alertă ridicată, referitor la riscurile majore chiar și pentru persoanele tinere și sănătoase.

Unele școli au rămas închise, iar ministrul britanic al Transporturilor, Grant Schapps, a subliniat pentru BBC că transporturile publice din țară nu sunt în măsură să facă față unor asemenea temperaturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...