Capacităţile de producţie se vor remedia la sfârşitul săptămânii la CET Vest

Capacităţile de producţie se vor remedia la CET Vest la sfârşitul săptămânii, iar la CET Sud înainte de Crăciun; în apropierea acestei sărbători va porni şi centrala provizorie de la Titan, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Sunt la curent cu problemele termoficării, care s-au accentuat începând cu săptămâna trecută. Am avut şi azi o discuţie de lucru cu ELCEN şi Termoenergetica. Dincolo de problemele curente ale Termoenergetica (starea conductelor), înrăutăţirea de săptămâna trecută a venit de la capacităţile de producţie ale ELCEN, dintre care unele au avut dificultăţi la început de sezon rece. Acestea s-au remediat la sfârşitul săptămânii trecute la CET Progresul, se vor remedia la sfârşitul acestei săptămâni la CET Vest şi se vor remedia înainte de Crăciun la CET Sud. Tot în jurul Crăciunului, conform graficului, va porni şi centrala provizorie de la Titan”, a scris Nicuşor Dan, luni, pe Facebook.

El a anunţat că în prezent se lucrează şi la avaria apărută în cursul dimineţii de luni, care afectează locuitorii din cartierul Tineretului.

Nicuşor Dan a asigurat de buna credinţă a celor care lucrează permanent ca bucureştenii să treacă iarna cât mai bine.

„ELCEN livrează în prezent sub parametrii solicitaţi prin comandă din două CET-uri: CET Bucureşti Sud şi CET Bucureşti Vest. Echipele ELCEN fac tot ce se poate pentru ca revenirea în parametrii optimi să se realizeze în perioada imediat următoare. Prin prisma activităţii ELCEN şi ţinând cont de echipamentele ce vor fi în funcţiune în această iarnă în CET-uri, furnizarea agentului termic se va face neîntrerupt”, au scris reprezentanţii ELCEN, luni, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Aceştia au atras atenţia că agentul termic livrat la temperaturi mai mici de cele două CET-uri ale ELCEN scade şi afectează într-o anumită măsură temperatura cu care ajunge apa în calorifere sau la robinetele din locuinţe, însă impactul nu este major, ci amplificat de „pierderile din reţeaua de termoficare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole