Capitala intră în carantină? Ce spune ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu nu exclude posibilitatea ca Bucureștiul să intre în carantină, dacă rata infectărilor cu Covid-19 trece de șase la mie.

Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată încă o dată. (…) Aşteptarea mea este ca incidenţa să treacă de 6 la mie în Bucureşti. Nu am niciun motiv să cred că lucrurile s-au schimbat fundamental în ultimele 24 de ore”, a afirmat Voiculescu, întrebat despre posibila carantinare a Capitalei dacă incidenţa trece de 6 la mie.

Referitor la măsurile care vor fi implementate odată cu carantina, Voiculescu a spus: „Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi”.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis ca restricțiile impuse în scenariul roșu să se prelungească două săptămâni, începând de luni, ora 00.00.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat că este “foarte posibil” să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care indicele de infectare cu noul coronavirus trece de 6 cazuri la mia de locuitori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...