Capitala, invadată de țânțari din cauza ploilor. Medicii avertizează că înțepăturile insectelor transmit boli mortale

Din cauza ploilor din ultima perioadă, Bucureștiul se confruntă cu o invazie de țânțari, iar specialiștii atrag atenția că există riscul transmiterii virusului West Nile, care poate provoca boli grave sau chiar mortale. Reamintim că în acest an operațiunile de dezinsecție și deratizare au început cu întârziere.

În Capitală, operațiunile de deratizare și dezinsecție costă 16,7 milioane de lei, jumătate din suma cerută inițial de compania care va asigura aceste servicii. Valoarea acestor servicii este de 12 milioane de lei în Constanța, iar mare parte din sumă este asigurată prin fonduri europene, și de 4,6 milioane de lei în Timișoara.

Medicii avertizează că după ploile din ultimele săptămâni, urmează invazia de insecte și că cei mai periculoși sunt țânțarii, care transmit virusul West Nile. Tânțarii se înmulțesc de două ori mai repede în timpul verii, conform Digi24.

Virusul West Nile poate provoca boli grave, unele chiar mortale. 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă atunci când infecţia se instalează trebuie să fiţi foarte atenţi pentru că boala debutează cu simptomele unei gripe. Adică febră ridicată și durere intensă de cap, iar în cazurile severe apar chiar și simptome neurologice, vărsături, erupții cutanate, fotofobie, frisoane, ori oboseală cronică și slăbiciune musculară.

Pentru a ne proteja cât mai mult, atunci când mergem în parcuri trebuie să purtăm îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să folosim spray-uri împotriva insectelor, să montăm plase de protecţie la ferestre şi să nu depozităm gunoiul menajer în casă.

Planul de deratizare si dezinsecție pentru București a fost adoptat în 19 mai de Consiliul General al Municipiului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...