Captură de proporții în Vama Giurgiu: aproape 3,5 kilograme de bijuterii din aur, în valoare de peste 800.000 de lei

Publicat: 26 apr. 2023, 15:17, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Captură de proporții în Vama Giurgiu: aproape 3,5 kilograme de bijuterii din aur, în valoare de peste 800.000 de lei

”Lovitura” polițiștilor de frontieră giurgiuveni a fost înregistrată marți seara, în urma controlului unui autocar, la intrarea în țară.

În data de 25.04.2023, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar ce aparține unei firme de transport persoane – anunță reprezentanții IPTF Giurgiu.

Cu această ocazie oamenii legii au descoperit în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, într-un loc special amenajat în compartimentul motor, cinci pachete ce conțineau mai multe bijuterii din metal de culoare galbenă și albă, presupus a fi aur.

În urma inventarierii bunurilor descoperite, a rezultat că erau 1.199 bijuterii din material galben și alb, în greutate totală de 3.445 grame.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite în autocar aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 55 de ani, care nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate și care a declarat că urma să le distribuie mai multor persoane din București.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal.

Întreaga cantitate de bijuterii, în valoare totală de aproximativ 861.250 lei, dacă se va dovedi că sunt din aur, respectiv argint, a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor urmând a fi predată Trezoreriei Municipiului Bucureşti în vederea expertizării, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.