Captură uriașă de substanțe dopante în sumă de un milion de euro la Valu lui Traian

Captură uriașă de substanțe dopante – aproximativ 600.000 de comprimate şi fiole, în sumă de 1 milion de euro, confiscate în urma unei percheziții la locuința unei persoane din localitatea Valu lui Traian. În acest caz, a fost reținut un bărbat pentru 24 de ore.

Informarea cu privire la aceste substanțe dopante a venit din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, care a transmis că după cele 36 de percheziţii efectuate, sâmbătă, anchetatorii au continuat cercetările în cadrul dosarului penal. 

„Astfel, ieri, 11 februarie, poliţiştii au efectuat o altă percheziţie domiciliară, în comuna Valu lui Traian, la locuinţa unei persoane cercetate în cadrul dosarului penal. În urma percheziţiei, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 95 de baxuri, ce conţineau 419.000 de comprimate şi 160.346 de fiole susceptibile a conţine substanţe dopante cu grad mare de risc. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 1.000.000 de euro”, au precizat poliţiştii.

Valoarea totală a produselor susceptibile a conţine substanţe dopante cu grad mare de risc, descoperite în urma celor 37 de percheziţii domiciliare efectuate în cauză, se ridică la aproximativ patru milioane de euro.

Bilanțul pentru ziua de sâmbătă

Sâmbătă, polițiștii din Constanța au efectuat 36 de percheziţii, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate şi 51.557 de fiole, ce conţin substanţe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro. 

“În urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conţin substanţe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante. 

De asemenea, tot în urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanţe dopante de mare risc”, a transmis IPJ Constanța.  

În același timp, au mai fost descoperite aproximativ 470 de pachete de ţigarete netimbrate, precum şi 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turceşti, 640 de dolari şi 120 de lire englezeşti.

Percheziţiile au avut loc în municipiul Constanţa şi oraşul Năvodari, la locuinţele a 11 persoane cercetate de comiterea faptelor. 

În perioada 2023-2024, acestea ar fi deţinut şi comercializat ţigări netimbrate şi produse ce ar putea conţine substanţe dopante. 

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au fost conduse 11 persoane, în vederea audierii. Două dintre acestea, un bărbat de 31 de ani şi o femeie de 29 de ani au fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce femeia va fi cercetată sub control judiciar.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole