Carambol cu 10 mașini pe autostrada A1, între Deva și Nădlac. Traficul este blocat parțial

Un accident în care au fost implicate zece mașini a avut loc în urmă cu puțin timp pe autostrada A1, între Deva și Nădlac. Traficul este momentan blocat în zona respectivă.

Aglomerația de pe A1, sensul de ieșire din țară, este dată de numărul mare de români care se întorc la muncă după vacanța de Anul Nou. Din păcate, aglomerația înseamnă de multe ori și incidente în trafic.

Un accident în care au fost implicate până la final zece mașini a avut loc între Deva și Nădlac. Conform informațiilor de până acum, nu sunt victime.

Comunicatul Centrului Infotrafic:

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 582, în apropierea localităţii Nădlac, judeţul Arad, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion.

La scurt timp, în aceeaşi zonă, s-a produs o tamponare în lanţ în care au fost implicate alte 8 autovehicule. Potrivit primelor informaţii, o singură persoană a suferit leziuni (posibil răni uşoare), fiind evaluată medical.

Traficul rutier se desfăşoară doar pe banda de urgenţă, benzile 1 şi 2 fiind restricţionate. S-a luat măsura devierii circulaţiei pe DN 7G, către Vama Nădlac 1.

Reamintim faptul că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceţii dense sub 100 de metri.

Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie să atragem atenţia şi pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

  • – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
  • – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...