Carantină de noapte instituită în alt oraș, după ce rata de infectare a trecut de 7,5

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a decis instituirea carantinei de noapte pentru municipiul Slobozia, după ce rata de infectare la nivelul municipiului a trecut de 7,5 la mie.

Astfel, pe timpul nopţii, în intervalul orar 20.00-5.00, locuitorii municipiului Slobozia vor putea ieşi pe stradă doar cu un motiv bine întemeiat. Cei vaccinați împotriva COVID sunt scutiți de această restricție.

Masca de protecţie va fi obligatorie în spaţiile publice, pieţe, târguri, magazine, staţii de transport în comun, dar şi în mijloacele de transport, precum şi pe o rază de 50 m în jurul şcolilor.

Restaurantele şi cafenelele pot funcţiona doar cu ocuparea a maximum 50 la sută din capacitate şi pot primi doar clienţi care prezintă certificatul verde.

Aceleaşi reguli se aplică şi în cazul locurilor de joacă pentru copii din spaţii închise, dar şi în cazul cinematografelor sau restaurantelor din mall-uri. Pe de altă parte, activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă.

Este permisă organizarea de nunţi şi botezuri cu condiţia ca numărul participanţilor să fie de maximum 200, iar aceştia să prezinte certificatul verde.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole