Card energie – Modificări privind plata facturilor vechi din 2022

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), a anunțat că lucrează la un proiect de act normativ care prevede o serie de modificări privind utilizarea cardurilor de energie. Printre acestea se află și extinderea termenului pentru plata facturilor vechi de anul trecut, față de octombrie 2022, cum este acum.

Până la acest moment, peste două milioane de familii şi-au achitat facturile la utilităţi prin intermediul cardului de energie, în perioada 20 februarie – 26 aprilie 2023, valoarea totală a plăţilor efectuate ajungând la 464 milioane lei, potrivit datelor MIPE.

Marcel Boloş a anunţat că a fost finalizat proiectul de act normativ prin care se prevede compensarea preţului pentru mai multe tipuri de energie, dar vor fi și alte noutăți.

„De asemenea, pentru a extinde şi simplifica sprijinul acordat, am finalizat proiectul de act normativ prin care se prevede compensarea preţului pentru mai multe tipuri de energie decât cele prevăzute acum: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguş, cărbune, păcură, peleţi, brichete, combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuinţelor. Mai mult, avem în plan să permitem şi achitarea de facturi mai vechi şi să extindem termenul până la februarie 2022”, a precizat ministrul.

În total, aproximativ 2,1 milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili au fost emise şi distribuite. Programul dispune de un buget de 2,8 miliarde de lei.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare, şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți şi alte materiale de încălzire.

Termenul până la care pot fi folosite cardurile alocate ambelor tranşe este 27 decembrie 2023 inclusiv, sprijinul neputând fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut.

Citeste si Card energie. Ce sume nu mai pot fi plătite cu banii de pe vouchere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...