Cardinalul francez care a abuzat o adolescentă, anchetat de Vatican

Vaticanul, prin purtătorul de cuvânt, Matteo Bruni, a anunțat deschiderea unei anchete în cazul cardinalului francez Jean-Pierre Ricard, care a mărturisit că a abuzat sexual o fată de 14 ani cu mai multe decenii în urmă, transmite Reuters.

Matteo Bruni a mai precizat că Vaticanul este la curent cu faptul că autorităţile judiciare franceze au demarat o anchetă în acest caz.

Investigaţia Vaticanului nu va începe înainte ca ancheta autorităţilor civile franceze să se finalizeze, astfel încât concluziile acesteia să poată fi folosite în scop informativ.

Cardinalul francez a recunoscut abuzul comis în urmă cu 35 de ani

Cardinalul Jean-Pierre Ricard, în vârstă de 78 de ani, a recunoscut abuzul comis în urmă cu 35 de ani, când era preot parohial.

Jean-Pierre Ricard şi-a cerut iertare şi a spus că va renunţa la funcţiile pe care le deţine şi se va pune la dispoziţia autorităţilor civile şi ecleziastice.

El a fost episcop în regiunea Bordeaux în perioada 2001-2019 şi a fost numit cardinal în 2006 de fostul papă Benedict al XVI-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...